Yogatherapiepraktijk & Traumayoga

Verlicht je astmaklachten met yogatherapie

Leestijd: 2 minuten

Julie Hubrecht 
Yogatherapeut & trauma informed yoga begeleider

Astma zorgt ervoor dat je luchtwegen ontsteken. Hierdoor zwellen ze en produceren ze meer slijm, wat het moeilijker maakt om goed te kunnen ademen. Ook hoesten en een piepende ademhaling zijn veelvoorkomende symptomen.

Astmapatiënten ademen gemiddeld twee à drie keer meer lucht in dan mensen zonder astma, maar kunnen moeilijk uitademen door de zwelling van de luchtwegen. Aangezien ze meer in- dan uitademen, is er altijd een teveel aan lucht in de longen aanwezig. Door deze omgekeerde ademhaling hebben astmapatiënten vaak een hoge borstademhaling en ademen ze bijna altijd via de mond. Overademen of hyperventilatie kunnen het gevolg zijn.

Maar liefst 339 miljoen mensen lijden wereldwijd aan deze chronische ziekte. Daardoor is het één van de belangrijkste niet-overdraagbare ziekten. De sterkste risicofactoren voor het ontwikkelen van astma zijn het inademen van bepaalde stoffen en deeltjes die allergische reacties veroorzaken of de luchtwegen irriteren. Met medicatie kan je astma behoorlijk goed onder controle houden. Daarnaast helpt het natuurlijk om triggers te vermijden die astma kunnen uitlokken, denk maar aan sigarettenrook, voedsel of zelfs alcohol.

“Aan de hand van beweging, ademwerk, meditatie, visualisatie en mindfulness verbeteren we jouw ademhalingspatroon en longcapaciteit.”

Yogatherapie bij astma

 

Maar wist je dat ook emoties en stress astma kunnen uitlokken? Stress beïnvloedt het ademhalingspatroon en kan zo symptomen veroorzaken. Allereerst trachten we met yogatherapie dus te vermijden dat jouw astma vanuit stress uitgelokt wordt. Daarnaast trachten we de bestaande symptomen te verlichten.

Benieuwd of we samen jouw astmaklachten kunnen verlichten?

Door middel van onze therapeutische relatie ontwikkelen we bewustzijn rond jouw triggers en focussen we samen op wat voor jou helpt. Aan de hand van beweging, ademwerk, meditatie, visualisatie en mindfulness verbeteren we jouw ademhalingspatroon en longcapaciteit. Zo gaan we samen op zoek naar de juiste behandeling op maat zodat je opnieuw van een goede levenskwaliteit kan genieten.

Benieuwd of we samen jouw astmaklachten kunnen verlichten? 

Disclaimer

“Met mijn blogposts bied ik jou graag info, advies, inspiratie voor poses of bespreek ik casestudies. Hoewel je hier zeker inspiratie uit kan halen en al mee aan de slag kan, kan ik je geen garantie bieden op het behalen van een bepaald resultaat. Iedereen is anders en daarom werk ik uiteraard het liefst op maat van jou. Contacteer mij gerust als je graag persoonlijk met mij aan de slag wil!”

Dit artikel werd geschreven met ondersteuning van Hanna Struyvelt.

Wil je graag op de hoogte blijven van nieuwe artikels?

1 + 12 =