Plan je rust traject

Dit traject is je stok achter de deur om op te dagen voor jezelf.
Rust is iets dat je inplant en oefent,
n
iet iets wat je overkomt.

Ontdek hoe je jezelf verantwoordelijk houd om op te dagen voor jezelf.

Plan daarom het indrukken van je pauzeknop en ervaar fysiek en emotioneel herstel.

Sluit je aan bij een kleine groep van maximaal 15 vrouwen en ontdek de kracht van therapeutische yoga.

Voor wie is dit traject?

 • Drukbezette vrouwen die rust en verbinding met zichzelf zoeken, maar moeite hebben om hier tijd voor te maken en er niet toe komen.
 • Vrouwen die op zichzelf oefenen maar de ondersteuning van een groep missen omdat er geen ‘wekelijkse les’ is.
 • Vrouwen die beseffen dat het nodig is om af en toe de pauzeknop in te drukken voor hun gezondheid, maar hier moeite mee hebben.
 • Vermoeide vrouwen die behoefte hebben aan ontspanning, een pauze van het dagelijks leven en nood hebben aan verbinding met hun lichaam.
 • Introverte vrouwen die graag samen willen zijn, maar niet per se willen praten of geforceerde interactie willen.
 • Vrouwen met medische redenen zoals chronische pijn, paniekaanvallen, hyperventilatie, emotioneel en fysiek trauma, die vaak niet terecht kunnen bij ‘gewone’ lessen, trajecten, workshops en retraites.

Wat kan je verwachten?

 • Ingeplande rustmomenten die je verantwoordelijk houden om effectief op te dagen voor jezelf!
 • Veel ontspanning, verzachting en verbinding in je lichaam.
 • Alle oefeningen zijn traumasensitief. Er wordt niet aangeraakt, tenzij met jouw expliciete toestemming.
 • Restauratieve yoga, een zachte en rustige vorm van yoga die toegankelijk is voor iedereen.
 • Praatmomenten, maar deelname is niet verplicht en je hoeft niets te zeggen als je dat niet wilt.
 • Fysiek en emotioneel herstel en verwerking.
 • Geweldloze communicatie.
 • Traumasensitieve aanpak met aandacht voor vermoeidheid, chronische pijn, hyperventilatie, paniekaanvallen, stress, enzovoort.
 • Echte verbinding in een fysieke ruimte met af en toe een digitale ontmoeting.
 • Geaccrediteerde docent die voor je klaarstaat.
 • Kleine groep van maximaal 15 vrouwen om de veiligheid van de groep te waarborgen.
 • Oefenen van technieken en tools.
 • Geen correcties tijdens de sessies. De nadruk ligt op verbinding met jezelf en niet op ‘een zo correct mogelijke beweging’.
 • Therapeutische benadering van yoga om herstel, verbinding met jezelf en je rust te bevorderen.

Wat vind je allemaal terug in dit traject? 

Het volgende traject start op 13 september.

1

Begeleide meditatie & journaling

4 begeleide meditaties op woensdagavond (online) die je opnieuw kunt herbeleven, ter waarde van €100. Dit is de ideale manier om terug bij jezelf te komen na een lange dag.

Ben je op zoek naar meer rust en ontspanning in je leven? Volg dan de online begeleide meditaties. Elk van de meditaties is traumasensitief. Dat betekent een veilige en ondersteunende omgeving voor elke deelnemer.

We komen samen op 4 woensdagavonden. Elke sessie biedt een unieke meditatie-ervaring. Na elke meditatie heb je de mogelijkheid om te journalen en je gedachten en gevoelens te verkennen, waardoor je nog dieper inzicht kunt krijgen in jezelf en je persoonlijke groei.

Of je nu nieuw bent in meditatie of een doorgewinterde beoefenaar, de begeleide meditaties zijn een ideale manier om terug met jezelf te verbinden en te ontspannen. Meld je vandaag nog aan voor het ‘Plan je rust traject’ en ontdek hoe begeleide meditatie je kan helpen om meer balans en rust in je leven te vinden.

2

Zelfcompassie workshop

Een zelfcompassie workshop ter waarde van €75, die je helpt om beter voor jezelf te zorgen en je zelfrespect te vergroten.

Klik hier voor een voorbeeldprogramma

Welkom bij de zelfcompassie workshop, geïnspireerd door het werk van Dr. Kristin Neff. Tijdens deze workshop staat de beleving centraal en bied ik je de tools om zelfcompassie toe te passen.

Met behulp van het werkboekje leer je via diverse oefeningen en meditaties hoe je vriendelijker kan zijn voor jezelf. De workshop bevat ook lichamelijke beweging, om te laten zien hoe belangrijk het is zorg te dragen voor je mentale én fysieke welzijn.

Deze workshop helpt je om meer liefde en vriendelijkheid naar jezelf toe te brengen, om meer balans en geluk in je leven te ervaren. Schrijf je nu in voor het ‘Plan je rust traject’ en begin je reis naar een compassievoller zelf.

3

Ademhalingsworkshop

Een ademhalingsworkshop ter waarde van €75, die je helpt om je ademhaling te reguleren en te ontspannen.

Klik hier voor een voorbeeldprogramma

Welkom bij de ademhalingsworkshop, waarin we samen duiken in de kracht van onze adem. Tijdens deze workshop leer je hoe je je ademhaling kan gebruiken om somatische spanning los te laten, je parasympatisch zenuwstelsel te activeren en een diepe staat van ontspanning te bereiken.

Met behulp van het werkboekje leer je verschillende ademhalingstechnieken die je helpen om je ademhalingspatroon te verbeteren en een diepere verbinding te maken met je lichaam. Bovendien bevat de workshop ook somatische release. Dat is het vrijlaten van spanning die zich heeft opgebouwd in ons lichaam. We besteden ook speciale aandacht aan hyperventilatie.

De ademhalingsworkshop is de ideale manier om jezelf te helpen ontspannen en op te laden, en om meer bewustzijn en controle te krijgen over je ademhaling. Schrijf je nu in voor het ‘Plan je rust traject’ en ontdek de kracht van je adem!

4

Dagretraite

Een dagretraite in Oostende, ter waarde van €150, waar je even helemaal kunt ontsnappen aan de dagelijkse drukte.

Klik hier voor een voorbeeldrogramma

Welkom bij de dagretraite in het prachtige Oostende! Vandaag komen meditatie, zelfcompassie, ademhaling en lichamelijke beweging samen.

We beginnen de dag met een meditatie en ademhalingsoefening om ons te helpen in het moment te komen en ons te concentreren op onze innerlijke wereld. Daarna gaan we aan de slag met lichamelijke beweging, om ons lichaam te activeren en ons beter in ons vel te voelen.

Tijdens de lunch genieten we van een gezonde maaltijd en is er momentje vrije tijd. ‘s Namiddags richten we ons op zelfcompassie en meditatie, met het oog op omgaan met moeilijke emoties en gedachten en om innerlijke rust te vinden.

De dagretraite is de ideale manier om jezelf een dagje te gunnen waarin je kan leren, groeien en vooral volledig tot rust kan komen. Schrijf je nu in voor het ‘Plan je rust traject’ en geef jezelf deze waardevolle ervaring cadeau.

Waarom je je niet langer kan veroorloven om niet voor jezelf op te dagen. 

  • Wie een work-outbuddy heeft en werk inplant, heeft gemiddeld 70% meer kans om op te dagen voor zichzelf.
  • ‘Het mondmasker in het vliegtuig’-principe: doe eerst je eigen mondmasker op zodat je zuurstof hebt om anderen rondom je te helpen hun masker om te doen.
  • Alle oefeningen zijn vrijblijvend. Voelt iets niet goed, dan doe je het niet.
  • Yoga kan een spirituele inslag hebben, maar is niet verbonden aan religie.
  • We doen aan yogatherapie en traumasensitieve yoga. Pijnvrij werken is daarbij essentieel. Geen oncomfortabele poses dus, maar zachte bewegingen met veel kussens, dekens en bolsters.
  • Trauma Center Trauma Sensitive Yoga (TCTSY) is evidence-based. De studies en resultaten vind je hier:
   Studie 1
   Studie 2

  Deze sterke dames gingen je al voor in mijn praktijk

  Marianne Vandewalle
  Marianne Vandewalle
  Wat ik fijn vind aan Julie haar aanpak is haar ongedwongen manier om je gerust te stellen en haar onderbouwde manier van werken.
  Heleen Becuwe
  Heleen Becuwe
  De therapie die Julie biedt vind ik enorm krachtig. In het begin voelde het tempo (te) traag voor mij, maar in die rust en traagheid mogen dingen gaan stromen. Haar begeleiding creëert een veilige context om écht te connecteren met je lichaam.
  Eline Kestens
  Eline Kestens
  Ik ben ontzettend dankbaar dat ik bij Julie/Yogatherapie Praktijk terecht ben gekomen. Dit is zoveel meer dan yoga beoefenen. Het is bewust worden van jezelf, van jezelf leren houden, mild zijn voor je lichaam. Als chronisch pijnpatiënt kan bewegen behoorlijk moeilijk of beangstigend zijn. Julie helpt me opweg om toch in beweging te kunnen blijven binnen de grenzen van mijn pijn. Een echte aanrader voor iedereen!
  Kira Michiels
  Kira Michiels
  Ik heb ondertussen al 2X 5 sessies gedaan bij Julie en ze heeft me zoveel inzichten gegeven tijdens deze sessies. Ze helpt me zaken te plaatsen, te verwerken, te aanvaarden en nog zoveel meer. Ook tot rust komen is iets wat je leert bij Julie en het vergemakkelijkt mijn dagelijks leven steeds meer. Ik kijk uit naar onze volgende sessies in de toekomst... Bedankt lieve Julie ❤️🙏
  Veronica Demarest
  Veronica Demarest
  Julie is iemand waar ik met gerust hart een klant naar kan doorverwijzen. Ze creëert een grote veiligheid die het toelaat om te verkennen en te helen. Dat is de ervaring van de doorverwezen klanten én van mezelf. Bij Julie ben je in ongelofelijk goede handen.
  Kim Vervaet
  Kim Vervaet
  Delphine Desmet
  Delphine Desmet
  Ik weet niet hoe ze het doet, maar Julie heeft een manier van je aan te spreken waardoor je je meteen veilig en geborgen voelt.
  Eveline Lemahieu
  Eveline Lemahieu
  De veilige omgeving die Julie creëert is fantastisch! De combinatie van bewegingsoefeningen, de gesprekken en ademhaling doen oprecht deugd. Ik zou IEDEREEN aanraden om bij Julie langs te komen. Het is een enorme levensupgrade waar ik enorm dankbaar voor ben.
  Ann-Sofie Lamon
  Ann-Sofie Lamon
  Julie is een top onderneemster en ook een heel lieve yoga lerares, het is altijd een ideale momentje om opnieuw tot rust te komen na een drukke werkdag.
  Laila H
  Laila H
  Ik heb Julie leren kennen via een try out en sindsdien ben ik fan van haar lessen. Yoga met Julie is geweldig. Ze legt de oefeningen zeer goed uit, niets is te veel gevraagd. Ze heeft aandacht voor iedereen.. Na een sessie met Julie ga ik altijd heel tevreden en zen naar huis. Dank je wel Julie!

  Dit traject is je stok achter de deur om op te dagen voor jezelf.
  Rust is iets dat je inplant en oefent,
  niet iets wat je overkomt.

  Ben jij op zoek naar manieren om meer rust en verbinding te vinden in je leven, maar vind je het moeilijk om je te verbinden aan wekelijkse lessen of therapieën? Geen zorgen, ik begrijp het helemaal. Als drukbezette vrouw kan het lastig zijn om tijd te vinden voor jezelf.

  Daarom nodig ik 15 vrouwen uit die graag zouden deelnemen aan mijn traject. Dit traject biedt je de kans om gespreid verschillende workshops, rustmomenten en een dagretraite te volgen en te werken aan het vinden van rust en verbinding op een manier die past bij jouw drukke schema.

  Met dit traject streven we samen hetzelfde doel na, namelijk het vinden van meer rust en verbinding in ons leven. We willen minder pijn en meer plezier ervaren. Ik bied jou een unieke ervaring waarbij je veel verandering kunt doormaken, terwijl je toch verzekerd bent van voorspelbaarheid en focus op het proces.

  Meld je nu aan voor het ‘Plan je rust traject’ en ontdek hoe jij meer rust en verbinding kan vinden in je drukke leven. Wees één van de 15 vrouwen die zichzelf deze kans gunt en investeer in jezelf.

  Mis deze kans niet om te verbinden met jezelf met dit exclusieve programma!

  Hier zijn slechts enkele hoogtepunten van wat je mag verwachten:

  1

  7 weken persoonlijke begeleiding in groep om je te helpen je doelen te bereiken. En er wacht je steeds iemand op om je te ondersteunen!

  2

  4 begeleide meditaties op woensdagavond die je opnieuw kunt beleven, ter waarde van €100. Dit is de ideale manier om te terug bij jezelf te komen na een lange dag.

  3

  Een zelfcompassie workshop ter waarde van €75, om beter voor jezelf te zorgen en je zelfrespect te vergroten.

  4

  Een ademhalingsworkshop ter waarde van €75, om je ademhaling beter te reguleren en te ontspannen.

  5

  Een dagretraite in Oostende ter waarde van €150, waar je even helemaal kan ontsnappen aan de dagelijkse drukte.

  De totale waarde van dit traject bedraagt dus bijna €600 (incl. bonussen),
  maar jouw investering bedraagt slechts €275 (incl. btw).

  En dat is nog niet alles…
  Hieronder vind je nog 2 knaller bonussen.

  Extra ondersteuning om effectief die momenten voor jezelf te nemen.

  Whatsapp pauzecall

  Wil jij meer rust en verbinding in je leven? Dan is onze wekelijkse Whatsapp groepscall precies wat jij nodig hebt! Samen gaan we 20 minuten lang in rust en stilte. Even de tijd te nemen voor jezelf om volledig te ontspannen.

  De groepscall vindt plaats op 7 opeenvolgende vrijdagen van 12u00 tot 12u20. Het enige wat jij nodig hebt is je telefoon en een rustige plek om te zitten.

  De geschatte waarde van deze groepscall is €100, maar is gratis inbegrepen voor wie intekent op het volledige traject. Mis deze kans niet om meer rust en verbinding in je leven te brengen. Meld je nu aan en start je reis naar innerlijke rust.

  Workshop
  ‘Levend verlies’

  Levend verlies is een verlies dat je ervaart om iets wat ooit geweest is. Het is een gevoel en een ervaring die ontstaan door veranderingen in het leven, die niet per se gerelateerd zijn aan de dood. Ze kruisen ons pad en we hebben er niet altijd vat op. Voorbeelden zijn het verlies van een liefdes- of vriendschapsrelatie, gezondheid of werk, maar ook dementie en echtscheiding (als partner of als kind) zijn vaak voorkomende vormen van levend verlies.

  De workshop gaat in op deze vormen en schept voor elke deelnemer een bezinningsmoment in tijd en ruimte om hier actief bij stil te staan. De workshop is creatief van aard: ook non-verbale tools worden ingezet (tekenen, boetseren, metaforen) en het delen wordt aangemoedigd voor wie dat wenst.

  We willen het levend verlies niet ‘plaatsen’ of ‘verwerken’, maar net symbolisch verweven als volwaardig deel van je leven. We richten ons dus ook op groeimogelijkheden en veerkracht die we samen kunnen putten uit de veranderingen die ons leven tekenen.

  De workshop wordt begeleid door Nicolas Dewulf, rouw- en verliesconsulent en begeleider bij Missing You vzw, en is inbegrepen voor wie intekent op het volledige traject.

  Deze sterke dames gingen je al voor maar blijven liever anoniem

  Op korte tijd een enorme evolutie
  Julie is onverwacht op mijn pad gekomen en heb hier geen seconde spijt van gehad.
  Ik heb een healing traject gevolgd en op korte tijd heb ik al een enorme evolutie doorstaan in mijn denken en doen.
  Ik ervaarde in het begin van de sessies heel veel onrust in mijn hoofd en daar ben ik nu vanaf.
  Ze heeft me geleerd te ademen, dingen anders te bekijken en vooral van mezelf te houden.
  De lessen zijn een enorme verrijking geweest en kijk uit naar verdere begeleiding en yogasessies.
  Ze is een echte aanrader voor mensen die even overweldigd zijn door de wereld of die willen omgaan met angsten.
  Julie, bedankt voor de ondersteuning die ik kreeg, de warme babbels en de rustgevende oefeningen.
  Ik kijk uit naar meer van dit!
  Je bent een echte pro!
  Groetjes,
  Anne-Sophie
  Niets is teveel gevraagd

  Ik heb Julie leren kennen via een try out en sindsdien ben ik fan van haar lessen.
  Yoga met Julie is geweldig.
  Ze legt de oefeningen zeer goed uit, niets is te veel gevraagd.
  Ze heeft aandacht voor iedereen..
  Na een sessie met Julie ga ik altijd heel tevreden en zen naar huis.
  Dank je wel Julie!

  – Laila
  Dat ondanks mijn scepticisme dat yoga mijn ding niet zou zijn

  Julie, tijdens mijn zoektocht naar heling voor mijn lichaam kwam ik toevallig bij jou terecht, reeds zeer snel bleek dat ik niet alleen ‘fysieke’ vooral ook ‘psychische’ rust nodig had. Heel hard bedankt om mij dat te helpen ontdekken, om voor mij een veilige omgeving te creëren om te leren loslaten en om mij op een zachte manier te bewijzen – dat ondanks mijn vooroordelen en scepticisme dat yoga mijn ding niet zou zijn – dat yoga wel een manier is om mij op weg te helpen naar ontspanning, tevredenheid en uiteindelijk minder pijn.

  Veerle D.

  Ik was uitbehandeld en therapie immuun

  Na meermaals de term ‘uibehandeld’ en therapie immuun te hebben gehoord, had ik vandaag mijn eerste yoga therapie sessie bij Julie en heb de laatste jaren nooit eerder zoveel rust en veiligheid gevoeld als nu.
  – Lieze

  Alles nog eens op een rijtje…

  Mis deze kans niet om te verbinden met jezelf en jezelf een stok achter de deur te geven met dit exclusieve programma. Hier zijn slechts enkele hoogtepunten van wat je mag verwachten:

   • 7 weken persoonlijke begeleiding in groep om je te helpen je doelen te bereiken. En er wacht je steeds iemand op om je te ondersteunen!
   • 4 begeleide meditaties op woensdagavond die je opnieuw kunt beleven, ter waarde van €100. De ideale manier om te terug bij jezelf te komen na een lange dag.
   • Een zelfcompassie workshop ter waarde van €75, om beter voor jezelf te zorgen en je zelfrespect te vergroten.  (Test nu je zelfcompassie)
   • Een ademhalingsworkshop ter waarde van €75, om je ademhaling beter te reguleren en te ontspannen.
   • Een dagretraite in Oostende ter waarde van €150, waar je even helemaal kan ontsnappen aan de dagelijkse drukte.
   • En alsof dat nog niet genoeg is, ontvang je ook nog eens twee fantastische bonussen:
    • Ontvang elke week een waardevolle ondersteuning met onze WhatsApp groepscalls van 20 minuten, ter waarde van €100. Deze calls worden ingepland om je te helpen gemotiveerd te blijven en een moment van rust te nemen, zelfs tijdens je drukke dagen. Leer hoe je je pauzeknop indrukt om te ontspannen.
    • Een workshop over levend verlies door rouw- en verliesconsulent Nicolas Dewulf, ter waarde van €75, om je te helpen omgaan met verandering en verlies in je leven.

  Klinkt dit je als muziek in de oren? Aarzel niet en meld je vandaag nog aan om te genieten van deze unieke ervaringen ter waarde van bijna €600!

  De totale waarde van dit traject bedraagt dus bijna €600 (incl. bonussen)
  maar jouw investering bedraagt slechts €275 (incl. btw).

  Accreditaties

  SAAM

  Intern Team
  Collectief voor lijf en geest

  Trauma Center

  Trauma Sensitieve Yoga

  Yoga Alliance

  Continuing Education Provider

  Yoga Alliance

  Experienced Registered Yoga Teacher

  Center for Trauma and Embodiment

  At Justice Resource Institute

  Mijn missie

  Mijn missie is om jou en andere vrouwen de zingeving en de vrijheid van het leven te laten ervaren. Die missie ondersteun ik met mijn kernwaarden veiligheid, vrijheid en liefde

   

  Zelfontwikkeling

   

  Ik volgde verschillende opleidingen in yogatherapie aan The Yogatherapy Institute onder toezicht van International Association of Yoga Therapists en in trauma  sensitieve yoga aan de afdeling Trauma Center Trauma Sensitive Yoga in het Center for Trauma and Embodiment at Justice resource Institute in Boston. Daarnaast genoot ik opleidingen in yoga nidra, fascia yoga, hypnotherapie, yin yoga, somatische ademhaling, ashtanga-vinyasa-yoga en postnatale yoga. Tot slot ben ik een gecertificeerd Experienced Registered Yoga Teacher en Continuing Education Provider Yoga Alliance bij Yoga Alliance. Ik besef dat mijn zelfontwikkeling aan de basis ligt van de kwaliteit die ik lever aan mijn leerlingen, daarom blijf ik mij steeds bijscholen. Die zelfontwikkeling aan de hand van yoga tilt mij en mijn zaak telkens naar een hoger niveau.

  Ik kijk ernaar uit om samen met jou aan de slag te gaan!

  Praktijk Gent

  Maandag, Woensdag & Donderdag

  Saam.gent
  Hagelandkaai 40
  9000 Gent

  Contact